Dupa victoria un pic surprinzatoare (la o asemenea diferenta) a lui Iohannis a trecut valul de bucurie, au trecut si felicitarile din partea tarilor civilizate iar acum toti ne intrebam ce urmeaza. Sa devina oare Romania un Sibiu mai mare? O sa ramana biserica romana fara toate beneficiile pe care le primeste din partea statului? Se va scumpi benzina? Se vor taia pensiile? Parerea mea e ca orice va fi, cu siguranta va fie mai bine decat ar fi fost cu Monta presedinte.

Dupa mobilizarea uriasa a romanilor de peste hotare, cred ca cel mai bun lucru pentru Romania ar fi ca ei sa poata reveni acasa. Nu cred ca mai este cineva in Romania care sa nu aiba rude sau prieteni apropiati la munca “afara”. Ar fi fain sa nu mai auzim de cazuri de copii care cresc “singuri” si intra in depresie. Sa nu mai avem tineri care renunta la scoala doar pentru ca aici chiar si cu 2 facultati ajungi sa cauti luni intregi un job pe masura studiilor. Sa nu mai vedem mame singure in parc cu copii doar pentru ca sotii au trebuit sa plece la munca intr-o tara (teoretic) mai civilizata. Sa nu mai asteptam ca in fiecare luna August sa vina italienii  acasa sa se casatoreasca. Sa nu mai fim nevoiti sa ne chemam parintii prin tari straine ca sa ne ajute sa ne crestem copii. Sa nu mai fim nevoiti sa ne invatam parintii sa foloseasca Skype-ul, devenit singura metoda de a-i vedea imbatranind. Ar fi frumos ca familiile sa nu se adune acasa din toate colturile Europei doar cu ocazia unei nunti sau a unei inmormantari. Pentru mine imi doresc cel mai mult sa merg in tari straine ca si pana acum.

Toate astea ar putea deveni realitate, incet incet, in cativa ani. Nu ma astept la minuni, nu cred in ele, dar dupa ce am vazut ce au facut romanii pe data de 16 Noiembrie, incep sa cred ca tara inca se poate schimba. Iar daca in urmatorii 2 ani nu o sa vad nici un semn de schimbare in bine, asa cum ziceam si pe Facebook legat de posibilitatea de a-l avea pe Ponta presedinte: Eu si Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation