In tara noastra minunata, sportul nu mai este practicat decat din placere (si evident, abandonat din senin) sau din prea multa ambitie. Un copil talentat la ceva, dar mai delasator (nu as vrea sa ma dau exemplu acum, din pura modestie) nu prea are sanse de reusita. Se tot vorbeste de intentia de a creste noi generatii care sa duca numele tarii pe podiumurile celor mai importante competitii din lume, dar parerea mea a fost ca inainte de toate, trebuie sa cresti un antrenor. Cei care ajung sa faca performanta si intradevar indragesc sportul practicat, sunt cei mai indicati sa pregateasca eventualele viitoare talente sau cei care isi doresc sa faca performanta.

O sportiva ca re a atras multe priviri in ultimele luni, Simona Halep, imi lasa impresia ca nu e stresata de rezultatele bune din ultma vreme. Asa cum s-a putut observa si pe Tenislive.ro , rezultatele au fost constante si reactiile de dupa meciuri, chiar si dupa cele pierdute, au fost echilibrate. Cred ca in spatele meciurilor bune se aflat un pic de ambitie impinsa de la spate de mult talent. Cred ca Simona ar fi o antrenoare foarte buna, ar avea ochi sa vada un talent si ar sti cum sa sfatuiasca un copil care poate obtine performanta doar prin multa munca.

Chiar si cu asa performante, tenisul, ca si multe alte sporturi, e de “sezon”. Fotbalul atrage tot timpul atentia romanilor, indiferent daca ne referim la echipe de club, campionat sau vreo competitie europeana. Zicea Hagi acum multi ani ca fotbalul din Romania va muri ca nivel de performanta, si din pacate nu s-a inselat. In orice etapa se pot urmari meciuri in direct din puternicul nostru campionat, iar din pacate unele dintre ele sunt demne de cascadorii rasului. Nu se mai pregatesc copii cu gandul la performanta, ci cu gandul la femei, cluburi, masini scumpe si ocazional, in limita timpului disponibil, cate un atrenament. Nici meciul nationalei din aceasta seara cu Argentina, nu a lasat impresia ca am avea cine stie ce viitor, dar impresia generala a fost ca parca e un pic mai bine ca in anii trecuti. Poate cu un pic noroc, mai ales ca acum s-a curatat un pic “crema” fotbalului romanesc, vom avea in curand jucatori tineri si talentati care sa ne reprezinte tara fara sa ne faca de ras..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation