Pentru ca am fost lenes si am promis o revenire (spectaculoasa) pe blog, la o saptamana dupa alegerile europarlamentare am sa ma trezesc si eu sa imi dau cu parerea. Primul lucru care m-a cam stresat, sunt mai sensibil din fire, a fost faptul ca foarte multe persoane au indemnat sa se mearga la vot. Nu ca as avea eu ceva impotriva mersului la vot, dar in 2014 pana si ultimul taran stie cand si unde trebuie sa voteze. Mai ales ca oamenii din mediul rural sunt informati de vot in 2 feluri: primesc la poarta o “atentie” din partea candidatului X, care e om bun si vrea sa faca ceva pentru localitate. Si mai este bineinteles si deja celebra metoda de informare: foarte multe persoane castiga o excursie all inclusive cu autocarul, fix in ziua alegerilor. Vad oamenii imprejurimile, mai voteaza pe unde au ocazia, chestii de astea de duminica. Nu mi se pare deloc ok sa pierd timpul si sa merg la vot cand stiu ca tara asta e plina casino spiele de prosti care voteaza de parca ii biciuieste cineva. Nu au nici un fel de idee ce inseamna votul lor, iar daca primesc si o paine pe el, deja e adjudecat.

O sa mi se atraga atentia ca daca eu nu merg, X nu merge, asa ajung prostii aia sa ne decida viitorul. Realitatea este ca daca ar merge toata lumea la vot, tot prostii aia ar decide, pentru ca sunt prea multi. Si acum, bineinteles, marii sustinatori ai mersului la vot or sa imi sara in cap, nu au decat, daca vor sa auda ecoul. Referitor la tipa cu mesajul foarte amuzant de pe tricou, s-a amintit de acei oameni care au murit la “revolutie” , si au facut-o tocmai pentru ca acum ea sa poata purta acel mesaj fara sa se teama ca o sa dispara din senin de pe harta. Nu am impresii de influencer , chiar daca am blog, dar daca ar fi dupa mine, votul ar trebui organizat in stil de gratar, pui stampila unde vrei, rezultatul e acelasi, tot carne de porc.

Dupa `89, dupa ce am scapat in sfarsit de Ceausescu, a ramas la putere tot Partidul Comunist, ce-i drept, rebranduit. Cam de atunci si pana acum, am votat cu succes tot aceeasi oameni. Au mai aparut cativa mai tinerei, crescuti cu noua mentalitate “occidentala” care ne-a scapat de teroare si ne-a bagat in datorii. In ultimele zile l-am tot auzit pe Monta ca nu ar vrea sa candideze la presedintie, dar na, daca partidul o sa il vrea tuns, el nu o sa se impotriveasca. Ar fi mai bine sa votam ordinea in care conducatorii tarii vor merge la puscarie sau vor fi exilati pe lumea cealalta. Eu as prefera sa nu se mai piarda timp si bani cu nici un fel de alegeri locale, parlamentare, etc, organizam totul pe random.org si rezolvam situatia, vedem cine a mancat mai mult cand a fost mic.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation