Campania electorala de anul asta a fost, cel putin interesanta. In sfarsit am vazut o tara care are curajul sa spuna ce vrea. Si mai interesant este faptul ca o face intr-un mod cat se poate de galagios, chiar daca majoritatea televiziunilor aleg sa ignore oamenii care ies in strada si vor doar ca toata lumea sa poata vota. Cat despre cei doi candidati, mai mult ca niciodata, reprezinta binele si raul.

Pe domnul Iohannis il stim de putin timp, are destul de multe realizari in Sibiu dar nu are experienta pe marea scena a tarii. In ultimele saptamani a aratat ca totusi nu e doar o minte simpla de provincie. Domnul Monta in schimb, e o alta mancare de peste. Si cand zic asta, ma refer la o mancare facuta cu un peste care a stat 2 zile in soare. Am o mare nelamurire legata de el, cum poate dormi noaptea cand stie ca aproape tot ce zice este o minciuna? Am incercat sa iau in calcul faptul ca este baietelul domnului Iliescu iar el ca un copil cuminte, tace si face. Parca imi imaginez cum ajunge el la intalnire cu fostul presedinte al FSN si ii prezinta toate marile fapte de peste zi. La urma este mangaiat parinteste pe cap iar apoi este lasat 2 minute sa gandesca de unul singur. Poate ca e un fel de relatie in care copilul (Monta) este disperat sa isi multumeasca figura paterna, ceea ce ar fi oarecum normal tinand cont de succesul pe care trebuie sa il egaleze, cel putin. Genul de copil care isi vinde si sufletul doar pentru a sti ca nu ii dezamageste pe cei care l-au crescut si sustinut atatia ani de zile. Un copil fara minte si vointa proprie, care se pupa pe un obraz cu ungurii….si pe celalalt cu Vadim.

O alta curiozitate este legata de copii lui, nu se gandeste ca prin tot ceea ce face, le cam micsoreaza sansele sa aiba o viata normala. Cum cresc niste copii cu un tata care este un plagiator dovedit, un mincinos stralucit iar pe internet este dusmanul numarul 1. Cum ies copii lui pe strada? In ultimele saptamani, de exemplu, sa zicem ca iese familia Monta in parc iar copii incep sa vada protestatari pe strazi, oameni scosi din casa de prostia celui caruia ii spun TATA? Acesti copii vor sti vreodata ce e bine si ce e rau sau vor fi sufocati cu lozinci comuniste pesediste? Cum pot dormi noapte mamele celor doi copii pe care ii are Mickey Mouse cand stiu in ce mediu cresc?

Imi pare foarte rau ca, desi sunt atatea miscari care sugereaza faptul ca urmeaza o schimbare, Luni dimineata o sa fim foarte dezamagiti de rezultate. Sunt prea mult prosti care nu au habar ce se intampla cu tara asta. Da, parerea mea e ca doar un om cu o minte simpla si fara nici un fel de tel in viata poate vota cu domnul Monta. Parerea mea, intr-o tara libera.

Comments are closed.

Post Navigation