Si am ajuns din nou fata in fata cu blogul, acest loc minunat in care ma simt un fel de scriitor neinteles. Am si pierdut numarul datilor in care am tot zis ca ma reapuc de scris. De fiecare data am avut un motiv puternic PENTRU si vreo 5 IMPOTRIVA. De data asta nu sunt sigur daca am vreun motiv, dar totusi bat tastele si parca am impresia ca ceea ce scriu are vreo importanta.

Daca stau bine si ma gandesc la motivul pentru care m-am apucat de scris, imi dau seama ca este unul destul de copilaros. Se facea ca aveam prea mult timp liber la dispozitie si prea putini bani. Cu aceste doua conditii implinite la care am adaugat varsta, am ajuns sa fiu mare jucator de Travian. Initial jucam doar cand imi aminteam, mai faceam cate o prostie, stergeam contul, cautam alte servere si tot asa inainte. Asta nu a durat mult, pentru ca intr-un final am inteles ideea jocului. Cu ceva experienta in spate plus cativa coelgi de harta cu care facusem PNA, am inceput sa joc la modul PRO. Prima alianta serioasa in care am intrat, a fost parca FarmersX, o subdiviziune a legendarei aliante Farmers. Pe acolo m-am invartit ca titirezul vreo doua luni, dupa care am ajuns la concluzia ca 80% din membri sunt egali cu 0 (zero).

M-am enervat destul de tare intr-o zi si am profitat de faptul ca eram oarecum la granita cadranelor si am vrut sa fac o schema si sa ma mut la competitie. Ce-i drept, nu a fost una dintre cele mai bune idei, rezultatul fiind cateva atacuri pe ora, evident, din partea fostilor colegi. Norocul meu a fost ca totusi unii din fostii membri au inteles motivele pentru care am facut asta, iar la scurt timp am fost reprimit si pus intr-o functie de conducere. Prima mare idee: sa-i dau afara pe toti cei care nu faceau nimic, ba chiar erau farmati de aliantele neprietenoase din zona. Dupa ce mi s-a aprobat ideea, am trecut la excluderi si implicit la farmat. Dupa o saptamana s-a dovedit a fi o decizie buna, cativa jucatori au inceput sa ajute cu adevarat, iar ceilalti…..ne-au servit cu resurse, de ce sa fure altii cand putem fura noi.

Dupa vreun an de munca si evident performante, contul meu pe care mai erau inca 2 jucatori, am ajuns sa intram in Farmers. Well, de aici a inceput distractia cu adevarat. M-am bucurat sa vad ca nu degeaba se temeau toti jucatorii de alianta noastra. Organizarea apararii si atacului la secunda era ceva banal, iar cand 30 de jucatori se sincronizau, ieseau niste actiuni destul de frumoase. Fiind intr-un loc caldut, pregateam un HAMMER linistit si mai dadeam cu grebla prin satele mele. Neavand nici o provocare serioasa timp de cateva saptamani, m-am gandit sa prind valul de bloggeri care incepeau sa se afirme. Cum cu scoala nu am fost niciodata prea prieten, minunatii din studentie nu aveam de scris, am inceput sa scriu despre ce imi ocupa majoritatea timpului: Travian. Am tot scris o perioada si cred ca majoritatea articolelor le-am mutat si dupa ce mi-am luat domeniul, dar daca s-au pierdut, nu cred ca e o tragedie prea mare.

In timp, scrisul pe blog a devenit o placere si chiar cred ca am evoluat incet incet. Nu ma mai bate gramatica, o perioada am scris cu diacritice si datorita calitatilor mele de scriitor, am ajuns sa colaborez cu tot felul de oameni de la care am invatat mai mult fara sa vreau. Au trecut 6 ani de cand am inceput sa scriu si cam un an de cand incerc sa imi regasesc motivatia. Cred ca de dragul diversitatii, de data asta chiar am sa ma tin o perioada.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation