Tanar, un pic dezorientat si cu ceva planuri de viitor. Asta sunt eu acum, principalele mele griji sunt sa platesc chiria, facturile si pe cat posibil, sa mai pun un ban la ciorap. Pentru ca nu vreau sa ma salbaticesc de tot, incerc in fiecare zi sa fiu la curent cu ceea ce se intampla in tara si in lume. Ma amuza teribil stirile (cat apuc sa le urmaresc), si cum zicea cineva pe Facebook la un moment dat, toate doamnele/domnisoarele incep buletinul de stiri cu Buna seara doar ca in scurt timp iti dai seama ca nu e chiar atat de buna. Oamenii din fruntea tarii se scuipa intre ei mai ceva ca pe stadion, tot felul de pocnitori atomice sunt prezentate drept zeite, sportul se rezuma doar la fotbal (mai nou si la tenis) iar din cand in cand se mai vorbeste si despre cate ceva ce se intampla in afara granitelor noastre.

De cand mi-am dat seama ca ma indrept vertiginos spre 30 de ani, mi s-a cam micsorat dorinta de a face ceva pentru patrie si chestii de astea. Ce-i drept, ne-am cam indepartat de fosti nostri stapani Rusia dar asta nu inseamna ca directia aleasa este neaparat buna. Am observat ca patriotismul a fost inlocuit cu spiritul de turma. In felul asta au ajuns romanii sa accepte : terenurile agricole sa devina test sites pentru tot felul de chimicale (multumim domnule Basescu), Rosia Montana si gazele de sist. Poate ca domnul Putin ne-ar fi obligat sa platim ceva mai mult pentru gazul pe care ni l-ar fi furnizat, dar nu ne-ar fi otravit pamanturile in cautarea gazelor de sist (nu si-ar fi creat singur concurenta). Poate daca nu am fi condusi de niste incompetenti lacomi, am fi stiut doar ca Rosia Montana produce aur pentru Romania, nu pentru o multinationala. Si mai erau niste stiri despre ingrasamintele minune pe care doar Romania a acceptat sa le arunce pe ogoare, dar de cand ii pasa romanului ce mananca?

Am reusit sa scriu articolul numarul 41 274 256 despre niste subiecte care pe mine personal ma fac sa cred ca in curand o sa acceptam ca o anumita super putere mondiala sa arunce o bomba cu hidrogen/chimica/etc/etc intr-un orasel mai mic (de preferat din judetul Vaslui). Ar trebui sa ne oferim sa “gazduim” si toate deseurile radioactive din Europa, cel putin 15 kg pe cap de locuitor, sa le tinem in debarale. Doar asa, in spiritul prieteniei.

De notat faptul ca nu am scris despre ce se intampla la ceva mai mult de 500 de km de Iasi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation