concurs arborele anuluiCu ce incepem saptamana ? Cu un concurs, dar nu un concurs la care eu va intreb ceva, voi raspundeti/comentati/like-uiti si apoi aveti sansa sa castigati un premiu, e doar un concurs banal cu voturi online. Ce votati ? Un copac! Da, exact asa cum scrie, un COPAC! Undeva in muntii Retezat, o combinatie armonioasa de fag si molid strajuieste o poiana de pe valea ce porneste din imediata vecinatate a pasului Jiu-Cerna catre Retezatul Mic.

Acea poiana nu este foarte usor accesibil, neexistand trasee turistice, singurii care au mai ajuns prin zona fiind salvamontistii si ceva mai rar cate un cioban ajunge in zona. Este o zona de aproximativ 100 000 ha in care, din fericire, nu se poate observa amprenta omului asupra naturii. Nu sunt conducte, asfaltul lipseste cu desavarsire, la fel si asezari umane iar taierile abuzive nici macar nu s-au apropiat de aceasta zona. Cei care au avut ocazia sa viziteze zona nu au putut sa spuna decat ca e unul din putinele locuri in care se gaseste un colt de natura in stare pura. Mai multe detalii despre zona gasiti in link-ul care incheie post-ul (adica 10-12 randuri mai jos, in functie de rezolutia monitorului).

De ce e asa important sa votati ? Pentru ca, in mod surprinzator, pe acolo urmeaza sa se construiasca tronsonul 3 al drumului national 66A Cerna – casino online jiu de Vest. Urmeaza ca 17 ha de padure sa fie defrisate, iar linistea din zona sa fie umpluta de zgomotele masinilor si a oamenilor care vor incepe sa faca gratare prin padure, si din pacate stim cum face romanul gratar in natura!!! Terenurile din zona au intrat deja in atentia dezvoltatorilor imobiliari si din nou, stim ce inseamna asta……

Acum astept sa va mobilizati, sa votati si daca acest copac va castiga competitia Arborele Anului, acesta va fi salvat si in acelasi timp, speram ca zona sa ramana intacta, departe de mana distrugatoare a omului. Se poate vota o singura data de pe o adresa de e-mail, asa ca nu fiti lenesi si trimiteti link-ul mai departe, nu al meu cu articolul de pe blog (nu vreau sa imi explodeze traficul de pe urma acestui concurs), ci linku-ul de mai jos.

Votati Arborele Anului! 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation