În ultimul timp am impresia că angajații DNA și-au luat concediu. De când cu primarul Clujului, nu au mai dat nici un semn de viață, dar chiar nimic!!! Oare au prins un pește prea mare și acum le pare rău? Orice ar fi, noi știm că ei sunt foarte eficienți, cum se primește o comandă, cum vedem la tv că arestează un gălăgios sau un om de afaceri cinstit care are impresia că e prea bazat și că niște contracte cu statul sunt egale cu imunitatea parlamentară.

Dacă stai să privești situația în mare,  îți dai seama că nici măcar DNA-ul dezlănțuit nu ar putea afecta măcar 1% din corupția care ne domină viețile din momentul în care ne trezim dimineața. Fără să ne mai ascundem după deget, trebuie să recunoaștem că întreținem fenomenul prin mici atenții către: mecanici, doctori, funcționari publici, profesori, preoți, chelneri, polițiști, etc, etc, așa că nu are rost să spună cineva că vrea cineva o țară mai curată și că transparența ar trebui să fie cuvântul de ordine când vine vorba să apelezi la o instituție a statului sau privată.

Cei de la Transparency International au aruncat două pastile și câteva chestionare legate de corupție în mulțime și după ce au tras linie au putut spune că țara cea mai puțin coruptă este Danemarca (pusă în fruntea clasamentului pentru că e țara europeană), la egalitate cu Noua Zeelandă și Singapore, urmate la mică distanță, dar tot la egalitate, de alte două țări nordice: Finlanda și Suedia.

România se află pe un simbolic loc 69, fiind depășită la limită de vecina de la sud de Dunăre, Bulgaria. Dintre toate țările “civilizate” mai suntem depășiți de China, Grecia (șocant, nu-i așa?), iar Ucraina cea fioroasă se clasează pe un rușinos loc 134 dintr-un total de 178 de țări. Pe final, dacă stau să mă gândesc bine…..cred că românii care au răspuns la chestionarele respective…..nu erau în țara de mulți ani…..poate erau prin Danemarca…….cine știe..

2 Thoughts on “Sa fie oare o pozitie incomoda ?

  1. Rpx on 03/12/2011 at 12:48 said:

    Iti dai seama ca pestele e cel de aur cand isi permite sa plateasca acea cautiune de 1 milion de lei fara sa se targuiasca… Ceva de genul “in your face, mofos!”

  2. E normal ca rezultatele din chestionarele românilor să nu corespundă cu realitatea, pentru că ipocrizia a devenit ceva firesc la români. Când sunt chestionaţi în legătură cu acest fenomen sunt revoltaţi şi se declară cei mai mari adversari, numai că totul rămâne la nivel declarativ. După ce se întoarce cu spatele şi ajunge în orice situaţie nu ezită deloc să ofere o mică şpagă, pe principiul tâmpit conform căruia: cel ce dă sau ia o mică atenţie este un om cu bun simţ. Suntem o naţie de ipocriţi … fie că vrem sau nu să vedem acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation