Protestele au cuprins țara iar Iașul nu e mai prejos. Astăzi în timp ce mă întorceam de la muncă am avut ocazia să îi văd live pe concetățenii mei care s-au adunat în Piața Unirii pentru a protesta împotrivă marinarului care zi de zi ne tot înțeapă șalupa, dar care sper să nu mai aibă prea mult timp puterea de a face asta, ținând cont de faptul că deja oamenilor le-a ajuns apa până la gât (știm cu toții că nu e deloc o senzație plăcută).

Nu cred că am spirit de protestatar sau că sunt vreun potențial revoluționar, dar știu sigur că aș vrea la conducerea țării un om cu idei noi care măcar pentru câțiva ani să mai ofere acestui popor senzația că nu e bătaia de joc a tuturor. Pe Băsescu l-am ales (teoretic) democratic și mai are de stat 2 ani în fruntea țării. Oare să risc să mă amăgesc cu ocazia protestelor care aparent iau amploare? Să încep să sper că se va schimbă ceva? Dacă se va schimbă ceva, va fi oare ce îmi doresc eu și încă 80% din populația României ? Cei oarecum competenți să îi ia locul bețivului președintelui în exercițiu, sunt după părerea mea la fel ca el. După ce în ultima campanie electorală s-au spurcat și scuipat pe la toate colțurile pentru că mai apoi în turul 2 să se pupe și să se susțină că frații, știu că e oarecum inutilă o schimbare……vom schimbă doar omul, intențiile vor fi aceleași.

De remarcat, după cum spun Anda și Somnulescu, e faptul că la Iași s-a protestat în liniște, adică fără bocanci de jandarm ancorați în fețele protestatarilor dar și fără sunetele pietrelor înghețate pe scuturile unor oameni care își fac datoria și care sper că în timpul liber or să fie de partea cealaltă a baricadei (jandarmii sunt tot bugetari deci au mușcat și ei din aceeași felie de -25%). Nu aș vrea să influențez pe cineva să participe sau nu la proteste, dar dacă tu, cititorule, ajungi acolo, nu te comporta ca un sălbatic pentru că vei fi tratat că atare, fii civilizat și în felul asta nu vor ști ce să îți facă iar într-un final te vor asculta.

Foto..

5 Thoughts on “Protestatarii din Iași sunt pașnici

  1. Respect pentru cei pasnici

  2. Lucian on 17/01/2012 at 18:51 said:

    Un exemplu de civilizatie. Asa trebuie sa se desfasoare protestele in secolul 21. Respect!

  3. Cred ca politia este altfel acolo!! un pic mai severa!!

  4. Da ai dreptate un exemplu …

  5. Tonuri de apel on 20/01/2012 at 21:22 said:

    E bine sa fi si pasnic dar la cum procedeaza jandarmii din bucuresti ei instiga la violenta nu arunca oamenii cu pietre daca nu au in cine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation