Se termină vara, se duc serile răcoroase, plimbările la ore târzii, bla bla bla. Acest articol ar trebui pregătit mai serios, dar cât de serios poate fi un articol despre fotbal? După ce mi-am făcut prostul obicei să citesc Prosport .ro (fără link!) , mai nou Sport .ro , acu` simt că ar trebui să încep să vă explic eu tainele fotbalului, că doar ca român mă pricep la două lucruri: fotbal şi politică. Din păcate nu am acel talent de a face cititorul să îi pară rău că s-a terminat post-ul, dar măcar pot să scriu rezumate şi stuff like that. Menţionez de pe acum că nu o să scriu de Steaua sau despre ce are Becali de spus în legătură cu arestarea lui Gore sau despre Perseidele care ne-au cam tras ţeapă aseară.

A reînceput campionatul în România noastră dragă. Cooperativa începe să îşi ungă rotiţele şi măcar acum la început putem să ne aşteptăm la orice rezultat, după jumătatea returului or să înceapă să devină tot mai previzibile. În primele două etape, echipele clujene au plecat ca din puşcă, dar CFR-ul a cam dat-o în bară aseară, vedem ce face şi U mâine seară împotrivă echipei cu cel mai guraliv patron. Dinamo s-a lansat bine de tot, dar probabil că o să înceapă să piardă cu echipele mici, deja Voinţa, după egalul împotriva Stelei, pare o câştigatoare sigură în faţa câinilor. Restul echipelor nu m-au impresionat suficient de mult încât să scriu despre ele, poate doar campiona care mai are un pic şi umblă cu lanterna, dar mai bine mă opresc aici.

Au mai reînceput campionatele în Olanda, Franţa şi Germania, iar Anglia abia astăzi o să aibă parte de primul meci oficial din acest campionat. Spania urmează să incepa pe 21 august iar Italia, care încă nu şi-a stabilit programul competiţional, va începe pe 28 august. Nu au fost transferuri senzaţionale până acum, dar oricum, destul de multe care s-au învârtit în jurul sumei de 40 mil. euro, cel mai greu de realizat, fiind cel al lui Fabregas care a plătit (aproximativ)4 mil. din banii lui (în rate de 1 mil. euro pe an) doar pentru a se reîntoarce acasă, la Barcelona. Nu mă bucur absolut deloc de acest transfer şi nu cred că ar trebui să o facă cineva, pentru că el a vrut atât de mult să vină la Barca doar pentru că la Arsenal nu câştiga nimic, sper să nu se apuce să îi înveţe pe “noii” colegi cum să piardă trofee.

Şi pentru că mâine e turul Supercupei din Spania, jucat de Real şi Barca, stiu ca nu ar strica nişte videoclipuri care să explice cum s-a ajuns aici:

 

Returul din campionat.

Minunea din finala Cupei Regelui:
.

2 Thoughts on “Nimic, vorbeam despre fotbal

  1. azi a inceput si campionatul din anglia… sa tot vedem fotbal adevarat

  2. Prefer sa ma uit la campionatele internationale. Acolo am parte de spectacol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation