In fiecare zi vedem la stiri, noi metode de a ne scoate din criza, ba taiem salariile tututor, pensiile ( care vor ajunge ca un fel de ajutor social, nu un drept pentru care ai platit ani de zile la stat ), alocatiile, indemnizatiile tinerelor mamici, impozitam tot ce se poate ( cred ca urmeaza si lumina soarelui, poate ai panouri solare si dai curent si vecinilor, castigi niste bani si tragi statul in piept ).

Si acum ne uitam la greci, de ce au ajuns ei in starea in care sunt ( eu cred ca noi suntem mai rau ca ei ) si felul in care trateaza problema. Din ce am vazut pe la stiri, stilul lor de viata e o vacanta continua, au parte de somn la pranz ( se inchid majoritatea magazinelor ), ore putine de munca, varsta de pensionare e cam cea mai mica din Europa si mai erau cateva chestii pe care nu mi le amintesc acum.

Si acum sa ne uitam la minunata Romanie!!! Muncim ca spartii, abia dormim noaptea, suntem platiti prost (asa era si inainte de criza, doar stiti) , ne pensionam la Sf. Asteapta, suntem stresati non stop ca e criza, si cand nu era criza trebuia sa bagi ca Migu` ca altfel mai erau 10 la usa gata sa iti ia locul, acum nu mai dau afara pt ca prefera oameni care deja stiu ce si cum sa faca. Dar daca totusi firma castiga 2 lei prin faptul ca te concediaza, poti sa iti strangi lucrurile de pe birou, din vestiar sau de pe unde iti mai tii lucrurile la munca.

Sa ne gandim si casino online la tinerii din ziua de azi, ce fac …… ingineri cu diplome peste diplome, lucreaza ca vanzatori, tonetari, operatori xerox, lucratori comerciali si lista poate continua, joburi cu mult sub calificarea lor, pentru care au invatat atatia ani. In cazul in care, studiile le permit unora sa intre in invatamant….deja cred ca acei tineri fac parte din vestita generatie EMO si le place sa fie torturati.

La un moment dat m-am speriat de vestea ca Germania a iesit deja din criza!!!! Nu era chiar asa dar oricum erau cei mai buni din Europa, tinand cont de organizarea lor impecabila. La ei s-au taiat salariile, au crescut cateva impozite, parca un pic TVA-ul, dar toate astea au fost facute acum 2 ani!!! La noi au fost alegeri locale apoi prezidentiale si nimeni nu vroia sa ia asemenea masuri si apoi sa se astepte sa il aleaga poporul sa conduca tara. Asa ca in acea perioada am auzit cea mai buna solutie de iesit din criza: declaram razboi nemtilor si apoi ne predam, ei vin aici si preiau fraiele tarii si astfel suntem salvati!

Abia astept sa cada guvernul Boc si sa vad ce tampenii face urmatorul si tot asa inainte pana o mai punem de o revolutie.

.

2 Thoughts on “Masuri de criza

  1. raducutherock on 03/06/2010 at 18:03 said:

    crizda ma’sii:|

  2. Andrei on 07/06/2010 at 19:12 said:

    Stai linistit ca-i mai greu cu revolutia pe la noi… ar trebui sa vina ca de obicei de undeva din afara si ghidata subtil din interior – partea usoara, care se si intampla de fapt, desi in comparatie cu alte natii la noi se mormaie putin pe la terase, se mai scrie un post pe blog… In ’89 de exemplu n-a fost revolutie in adevaratu’ sens al cuvantului… deloc… mai degreaba o mica lovitura de stat :)

Post Navigation