Dupa ce ne-am compromis participarea la Eurovision, am inceput sa ma intreb daca printre idolii zilelor noastre, nu cumva avem o urma de speranta, acea voce care face sa se topeasca orice inima inghetata de rautate din jurul ei. Inainte sa incep sa zburd printre canalele de muzica autohtone, m-am gandit ca poate una dintre emisiunile de talente a descoperit ceva nou si senzational! Am incercat sa urmaresc Rromanii are talent dar am si eu o limita, nu am rezistat mai mult de 30 de secunde.

Fara sa imi pierd speranta, am inceput sa urmaresc canalele de muzica si astfel, tinand cont de frecventa difuzarii, mi-am dat seama care sunt cei mai in forma artisti, impreuna cu piesele lor care fac furori:

Loredana feat Cabron – Apa : trage-o si fugi! Madonna de Romania a reusit sa scoata ceva mai decent, a renuntat la slagare si si-a dat seama ca daca nu arata mai multa piele, nu intra nici in top 40 vedete cu pielea zbarcita.

Connect-R – Love is the way : dovada clara ca rromii merg la scoala si invata limbi straine, nu doar pentru a sti sa cerseasca mai eficient.

J.Yolo – Te pup, Pa Pa! : e furata, clar, dar inca nu am gasit originalul. Calitatea versurilor este ireprosabila.

Deepcentral – O stea : versuri scrise probabil de un copil de 7-8 ani, sau de ce nu, chiar de solistul trupei. Cred ca aceasta melodie trebuia sa fie promovata prin gradinite sau scoli, nu sa ajunga pe Tv si radio.

Cortes feat Connect-R – Vedeta mea :  niste frustrati, dom`le, n-ai cu cine. Iti place lumina de la reflectoare - se pare ca si romanii incep sa fenteze scoala. E tot mai clar motivul pentru care Bacalaureatul este mult prea greu pentru tinerii nostri.

Maximilian feat. Zhao & Spike – Domnisoare : videoclipul ma face sa imi amintesc de Am limuzine-n clip, Merg cu metrou-n schimb, Da si mie lantu’ tau, frate, sa-l port în clip! Nu cred ca baietii chiar merg cu metroul, dar sigur au facut o cheta si si-au luat un  Golf 4. Saracele nasoale, ei sunt adevarate capodopere ale naturii.

Smiley feat. Alex Velea – Dincolo de cuvinte : ramai tampit daca asculti piesa asta si interzis daca vezi videoclipul.

Matteo – Amandoi : avem copie Elvis, Madonna, merge si una de Bob Marley (Pacha Man nu e suficient de convingator).

Cabron feat. Iony – Iarna pe val : cea mai tare piesa de la Vara nu dorm incoace. Cel mai mult m-au impresinant versurile in care Cabron face dezvaluirea senzationala “Intru-n club stau pan’ la 3 / Ies din club c-o fata ok” .

Elena Gheorghe – Ecou : probabil cea mai proasta piesa compusa de Laurentiu Duta. Imi era simpatic, dar acu a dat cu mucii-n fasole. Dovada. A fost Ruby, iar acum dupa piesa asta trebuie sa ne asteptam la o vara plina de adolescenti tatuati in scara blocului.

Mentiuni speciale:

Adrian Sina – Arde ceva - fara videoclip, piesa nici nu exista.

CRBL feat. Adda – Petre - hai sa urlam niste versuri si apoi sa zicem ca am facut un megahit.

P.S: imi place Carla’s Dreams feat. InNA - P.O.H.U.I.