Traim vremuri tulburi, dar nu din cauza tulburelului pregatit de amatorii de bauturi bahice, situatia economica ne face sa vedem totul in ceata. S-au luat masuri de criza, s-au concediat oameni, s-au taiat salariile/pensiile, au crescut taxele si impozitele si probabil multe altele, cu scopul nobil de a scapa de criza. Acum ca teoteric am scapat, conducatorii s-au gandit ca nu ar strica o mica reorganizare teritoriala.

Au fost propuse mai multe variante, pentru zona mea (Iasi), iar cea de care am aflat din ziarul de dimineata, chiar m-a impresioant. Iasul, Bacaul si Vasluiul ar urma sa devina un singur judet, ca asa o sa fie mai usor. Dintre toti consilierii judeteni, doar domnul Constantin Simirad a fost incantat de idee. Restul nu au sunt convinsi ca e o mutare inteleapta, dar cel mai probabil din cauza Vasluiului, care se stie ca are unele probleme economice.

Seful CJ Bacau, domnul Dragos Benea, a afirmat ca nu e o idee rea, dar totusi el ar prefera o alta varianta, propusa de USL (nu am apucat sa ma informez, deci nu prea stiu despre ce e vorba, sunt ocupat!). Surpriza cea mai mare a venit din partea sefului CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, care a declarat ca el nu este de acord cu aceasta idee, pentru ca nu avantajeaza deloc Vasluiul. Si daca e sa ne uitam la situatia economica a celor 3 judete in cauza, logic ar fi ca Vasluiul sa isi doreasca cel mai mult asta, dar na, daca nu sunt un pic fuduli…..nu are farmec, asa ca in Moldova.

Oricum, cel mai probabil nu se va intampla nimic de genu` , pentru ca se stie ca fiecare primarie e plina de nevestele, copii, verisorii, cumnatii, nepotii sefilor de la carma orasului. Nici una dintre primarii nu are de ce sa fie incantata de ideea ca o sa vina altii sa isi  bage nasul in licitatiile sau contractele ei. Ar cadea prea multe posturi calde, care asigura un statut prvilegiat, o reorganizare de acest gen la nivel national…….nu ar face decat sa scada numarul fiilor de primar care ne demonstreaza ca unii sunt mai egali decat altii..

One Thought on “Hai să dăm mână cu mână

  1. Nu pot sa zic ca vasluienii sunt cei mai inteligenti cand vine vorba de politica…sau de orice altceva ;d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation