Inca 2 zile si va incepe unul din cele mai asteptate meciuri din lume. Barcelona – Real Madrid este de departe un meci ce  poate concura cu o finala Champions League sau de campionat mondial, exclud campionatul european pentru ca aici e vorba de echipe cu jucatori de pe toate continentele. Daca e sa ne gandim cam ce fel de meci va fi, eu sper sa nu ne intalnim cu autobaza lui Mourinho, cu Realul atacand pe contraatac. Saptamana asta, pe masura ce ne-am tot apropiat de momentul 0, pe site-uri , blog-uri, forumuri, etc etc, au inceput fanii sa arunce cu pareri. Ma intreb ce fel de oameni sustin echipele.

Daca e sa ne luam dupa jucatori, stil de joc si mentalitatea clubului ar fi cam asa:

– Real Madrid – Antrenor – foarte bun – un pic prea arogant uneori.

– Jucatori – Cu exceptia vedetei principale ar fi jucatori model – CR7 era arogant si increzut de pe vremea cand juca la Manchester, dar acum cu Mourinho parca a prins aripi, prevad o cascada de driblinguri inutile din partea lui si poate un gol. Cel mai probabil daca mijlocul va pasa bine vom vedea un meci frumos, cu conditia ca Barcelona sa le ofere cat de cat posesia.

– Mentalitatea clubului – Dupa ce au considerat ca pot renunta la Raul si Gutti, doua din simbolurile lor, ma astept sa renunte si la Casillias, daca fanii considera ca a fost o idee buna inseamna ca intradevar, marketingul aduce succesul si ca respectul pentru jucatori care au adus trofee este egal cu respectul pe care il are un un barbat pentru o prostituata.

Fanii Realului (cei din Romania) seamana cu tinerii din aceste vremuri tulburi, daca nu pot fi Connect-R (CR7) , macar sa fie dansatorii lui, nu fac nimic deoebit dar se agita prin jur.

Barcelona – Antrenor – nu se cearta cu presa, nu isi critica jucatorii, desi a avut probleme destul de mari cu Zlatan.

– Jucatori – Xavi si Iniesta sunt jucatorii care arata exact mentalitatea clubului, s-au bazat pe tineri, i-au promovat si acestia au confirmat prin trofee, sa nu uitam de 2008 – 2009. Messi e cel mai bun jucator dar am vazut in vara ca fara un mijlocas cu care sa se cunoasca, intra in plutonul jucatorilor foarte buni.

– Mentalitatea clubului – scrie si mai sus.

Fanii sunt cei care stiu ca banii nu aduc trofee ci doar vedete. O echipa mare creste vedete, nu le cumpara.

Daca tot vorbeam de aroganta, din cate se vede caracteristica portughezilor, CR7 spunea dupa victoria cu 0-8 a Barcelonei cu Almeria, ca e curios daca vor incasa si ei tot 8 si din pacate a uitat de un rezultat dureros, daca nu chiar umilitor:

.

2 Thoughts on “El Clásico

  1. vali23 on 28/11/2010 at 01:35 said:

    ahhh..deabia astept meciul :D:D:D hai barca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation