Am mai scris despre Dorel, muncitorul român bun la toate, care face și desface. Acest persoanaj pare că în curând îl va depăși în notorietate pe legendarul BULĂ! Zilele trecute mi-a mai ajuns la urechi o întâmplare cu Dorel în centrul atenției, dar de data asta acțiunea nu s-a întâmplat pe vreun șantier, ci în câteva magazine de construcții și amenajări (Dorel e omniprezent). Ceea ce urmează să citiți, e un caz pe cât de trist, pe atât de  ADEVĂRAT !

Pentru început, stabilim că (alegem un nume aleatoriu) Andrei s-a mutat în casă nouă și că e în toiul renovării. Vine momentul în care meșterul care se ocupă de lucrare îl anunță că trebuie var, și nu orice fel de var ci Policolor Spor Interior. Prima oprire: Dedeman Manta Roșie. Întreabă un/o angajat/a dacă au varul respectiv și mașină de colorat. Cum Universul nu părea în toane prea bune, răspunsul este parțial negativ, au var dar nu au mașină de colorat. Nici Andrei și nici meșterul nu se așteptau să aibă succes din prima, așa că au pus mâna pe telefon și au sunat la Vega și apoi la Baumax. Răspunsuri identice: NU!

A 3-a opțiune a fost magazinul Praktiker din Tudor Vladimirescu. Soarele începea să zâmbească, în sfârșit un răspuns afirmativ, au și var și culmea, au și mașină de colorat. Ajunși în magazin, iau legătură cu don`șoara cu care au vorbit la telefon și deja se pregăteau să sară cu banu`. Dar, Dorel în variantă feminină, a uitat să îi anunțe pe cei doi voinici de faptul că responsabilul cu mașina de colorat este în ziua respectivă în concediu medical.

În acel moment toate speranțele s-au îndreptat către magazinul din Valea Lupului. Se dă un telefon acolo, se confirmă că au mașină de colorat, că angajatul responsabil de ea este sănătos și prezent la locul de muncă, au și var destul pe stoc, etc, etc…… veselie mare dom`le. Se suie în mașină (ceva gen Batmobile, dar nu ca al lui Bieber) și ajung acolo hotărâți să termine cu povestea asta. Ajung față în față cu angajatul most wanted și mașina lui de colorat, moment în care Dorel își face din nou simțită prezența și se aude cu o voce ușor stinsă “Știți, nu am paletar de culori, mi l-au furat!”. Aici a urmat o replică pe  măsură: “Dom`le dacă îmi spuneai din prima că nu ai paletar, îl furam noi pe cel din magazinul din Tudor Vladimirescu!”

Într-un final, angajatul fără paletar le recomandă celor doi voinici să meargă la reprezentanța Policolor din Păcurări, că cică acolo sigur au de toate și e și mai ieftin. Ajunși la Policolor, într-o discuție mai puțin oficială s-a scurs o informație de genu` că unii producători de var&co plătesc marilor magazine bani “la negru” pentru a nu fi promovată concurență (și cică sa ne mai așteptăm la diversitate). Într-un final, după ce s-a colorat varul mult așteptat, s-a făcut plata, moment în care s-a constatat că era mai scump (în jur de 190 ron) decât la Praktiker Valea Lupului (180 ron) care culmea, avea prețul mai mare decât în Praktiker Tudor Vladimirescu (170 ron!!!).

Inițial se estimase că toată aventura va dura maxim o oră, dar după 4 ore și probabil multe cuvinte dulci la adresa lui Dorel, varul era gata să ofere o culoare caldă apartamentului nefardat. Așteptăm petrecerea de casă nouă!.

One Thought on “Dorel – acum și în marile magazine

  1. Andrei on 20/11/2011 at 13:42 said:

    Mda, evenimente de genul asta se petrec din pacate in fiecare zi si la tot pasul. Putine firme de la noi pun pret pe relatia cu clientul si platesc angajatii suficient ca sa le pese si lor de acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation