autobuze vechi iasiPentru mine, venirea toamnei nu a însemnat doar schimbarea anotimpului ci şi schimbarea domiciliului. Ca şi vara trecută, când am avut ocazia să stau în Cug, o zonă aproape necunoscută pentru mine, această mutare reprezintă o nouă provocare. Partea cu transportul e un pic mai complicată pentru că vechea adresă era mai aproape de servici, dar transportul în comun rămâne la fel de jalnic/patetic/egalCuDinamo indiferent de staţia în care aştepţi (si aştepţi…..si aştepţi….si aştepţi). În mod surprinzător, pe noua rută sunt mai mulţi controlori dar şi autobuzele sunt de alea noi şi şmechere cu frâne foarte eficiente, adică şoferul oricum se poartă de parcă are în spate saci de cartofi, numai că în autobuzele   astea eşti avertizat că trebuie să te ţii bine, asta în cazul în care nu vrei concediu medical. 
  
 conexiune internetUn mare dezavantaj ar fi lipsa unei conexiuni la internet, nu totală, ci a unei conexiuni de mare viteză. Până acum mă plângeam de internetul mobil oferit de Orange, dar la cum merge stick-ul de la Digi….am impresia că de fapt sunt cu un modem Vodafone într-un buncăr, la 5 metri sub pământ. Cu o asemenea conexiune, automat îmi pierd interesul pentru canadian, aşa că mă apuc de tot felul de chestii prin casă, ba chiar am început să urmăresc ştirile, am rămas în urmă cu crimele, violurile, interlopii care călca cu maşina tot ce prind în cale, fiii de primar care bat tot ce prind  (de faţă cu poliţia romană), nunta lui Borcea şi bineînţeles părerea lui Beeeeeecali despre evoluţia economiei mondiale după ultimele transferuri de la Steaua.  
    
 

Cel mai iubit dintre pamanteniLa urmă, explic şi titlul post-ului: în fiecare seară după ce termin ce am de făcut prin casă şi încep să mă plictisesc, mă apucă o nebunie. După câţiva ani în care cărţile de joc mi-au umplut timpul, acum a venit rândul cărţilor cu pagini îngălbenite de trecerea anilor să îmi umple timpul. Ştiu că sunt în urmă cu cititul, dar la recomandarea Mădălinei urmează să încep o carte foarte apreciată de toată lumea: Cel mai iubit dintre pământeni (Marin Preda). Problemă e că voi citi noaptea iar eu nu am o lampă discretă (sunt zgârcit şi nu ţin becul mare aprins doar pentru asta!!!), aşa că nu am de ales şi trebuie să aştept oferte, donaţii şi împrumuturi. Orice gest va fi recompensat cu o bere Heineken, orice alt suc (Stella, Tuborg, Stejar, Becks) sau chiar cu o limonadă Redd`s..

3 Thoughts on “Daţi-mi o lampă, cartea o am eu

 1. Bad Wizard on 01/09/2011 at 11:57 said:

  am cateva brichete cu lanterna, in caz de interes
  Avantaje : low cost, bright light ca-s mai multe / poti aprinde si lumanari, daca cititul te excita in stil romantic, sau s-o arzi ca Eminescu (Calin File din Poveste) / de ce nu, poate te saturi de citit – foarte probabil in cazul lui nea Marin P. – si te apuca romantismul proverbial al lumanarilor (ca doar nu toata ziua te muti incat sa fii obosit, nu?)/ dupa , oricare ar fi actiunea, merge o tigara…
  Dezavantaje : in caz de lumanari , atentie sporita …. motive ar fi multe ca doar iti sunt la cap (de pat).

  Un suc de esenta tare va rog, in caz de recompensa

 2. Hermina on 26/05/2012 at 19:57 said:

  Exista si mini-lampe speciale pentru citit, le poti prinde de carte chiar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation