Pasiunea mea pentru masini e invers proportionala cu cea pentru fotbal (si totusi sunt barbat). De multe ori cand mai fac un drum pe ici pe colo sper din tot sufletul sa nu se strice motorul sau altceva, ca daca se intampla asta raman in drum si ma uit ca toporu` la anvelope. In cazul masinilor merg pe principiul ca nu trebuie sa stiu prea multe despre ele, dar stiu ca nu strica sa am numarul de telefon al celui care stie. Norocul meu e ca lumea e plina lumea de mecanici gata sa iti sara oricand in ajutor, dar si cand dai peste unul care de fapt e farmacist, sa vezi atunci ce te mai distrezi.

Daca stau bine si ma gandesc nu e dracu` chiar asa de negru, mai stiu cate ceva multumita domnilor de la conducerea tarii care au hotarat ca incepand cu sezonul rece toti soferii trebuie sa aiba in minte doar doua cuvinte: anvelope iarna. Nu e o ideea rea deloc, aderenta ne trebuie tuturor in conditii de gheata si zapada. Cand a trebuit sa le schimb, prima varianta a fost ca intotdeauna, cea online. Gugaleala in stanga, gugaleala in dreapta, o privire scurta in cartea tehnica si gata, stiam ce aveam nevoie. De bine de rau, iarna asta am mers legal si doar zapezile apocaliptice m-au facut sa cred ca investitia a meritat cu adevarat.

De cand au inceput sa se topeasca zapezile si sa ni se inunde strazile ma gandeam ca nu ar strica un mic vaporas, dar cel mai probabil o sa ma bazez in continuare pe buburuza. Momentan sunt un cautare de jante, am 4 anvelope vara care stau frumos in balcon si se relaxeaza. Nu m-ar surprinde ca in curand sa fie obligatorii un anumit tip de anvelope pentru asfalt, pentru asfalt cu gropi, pentru pietris, pentru nisip sau pentru masini de lux (anvelope care vor fi impozitate mai aspru). Adevarul e ca trebuie sa ai nervi de otel si sa fii un pic nebun ca sa te apuci sa conduci in Romania..

6 Thoughts on “Daca m-as fi priceput la masini

 1. Daca as avea si eu banii!!!

 2. Sunt pieton deci nu trebuie sa imi fac griji decat de “anvelopele” pe care le port in propriile picioare :)

 3. Nu esti singurul, pur si simplu unii nu sunt atrasi de masini.
  Eu spre exemplu mereu am fost indragostit de avioane chiar daca nu voi avea nici o data unul.

 4. Jocuri friv on 06/03/2012 at 17:50 said:

  Nu zice nimeni ca daca esti barbat trebuie sa iti placa masinile, sunt doar niste superstitii.Si pentru a fi sofer in Romania iti trebuie curaj, mai ales in Bucuresti si bani desigur, din ce in ce mai multi bani pe masura ce inaintam in timp.

 5. Agentii imobiliare on 09/03/2012 at 13:32 said:

  la mine pasiunea pentru fotbal este direct proportionala cu cea pentru masini! :)), doar ca in sens negativ :))

 6. @Agentii, pai ori e direct proportionala, ori e direct proportionala in sens negativ? :))

  Nu-i tot acelasi lucru cand ai spune ca e invers proportionala? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation