scoala-de-soferiPieton convins dintotdeauna, totusi, uneori imi reamintesc cu placere de perioada in care am incercat sa obtin permisul de conducere. De ce am incercat asta, nu imi mai amintesc, dar stiu ca la orele teoretice eram tare atent. Mi se explicau tot felul de chestii care pana atunci mi se pareau destul de neinteresante. Ce viteze, ce schimbat banda, sa nu intru pe contrasens, sa nu dau cu spatele pe sens unic mai mult de 50 de metri? In capul meu, condusul era asociat doar cu Need For Speed si bineinteles, cu GTA.

Acea parte teoretica a avut si o parte care mi-a trezit interesul din prima. Nici prin cap nu imi trecea ca pentru copii, standard in masina trebuie sa se regaseasca si un scaun auto copii. Imi amintesc ca am fost surprins de faptul ca cei mici, sub 12 ani parca, nu au voie sa merga in dreapta soferului. Si daca tot aflasem de cateva accesorii auto obigatorii doar pentru parinti, ma intrebam cum ar fi sa ai un scaun auto copii ferrari? Macar sa iti plimbi copilul cu stil!

Ajuns la partea cu condusul, scoala de soferi nu mi s-a mai parut la fel de “prietenoasa”. In trafic, oamenii se transforma, si de fiecare data cand mai faceam cate o boacana, le simteam energia pozitiva pe care o emanau. Din fericire, am reusit sa trec si peste partea practica a scolii de soferi, dar asta nu a insemnat ca la examen a fost totul roz. Multumita emotiilor si a calculatoarelor moderne pe care am dat examentul teoretic, m-am hotarat sa repet sala, nu de alta, dar fara un rezultat perfect nu prea aveam intentia de a ajunge la examenul cu domnul politist in dreapta.

.

7 Thoughts on “Cu siguranta

 1. Octavian on 25/02/2013 at 05:41 said:

  Hehe:)). Cand am facut eu scoala de soferi am dat de un instructor foarte aerian. Eu incercam sa ii explic ca anumite lucruri nu le stiu si vreau sa le invat , el ma punea sa fac cu totul si cu totul altceva. La examen nu mai spun , chit ca nu m-am rupt cu invatatul am avut norocul maxim de a lua maxim la sala din prima. La traseu am fost testat si para-testat de Domnu’ Politist care datorita punctajului de la sala mi-a adresat urmatoarele: Sa te vad ce stii tu de astea 26. Am avut noroc ca a fost baiat bun si mi-a dat permisul:))

 2. Sergiu on 25/02/2013 at 21:07 said:

  de cand au bagat examenul pe caculator e mult mai greu…si mecanica in plus..e mai greu acum fata de cum am dat eu examenul…am fost in generatia care a prins ultima data examenul tip chestionar,clasic,pe hartie asta fiind in nul 2007…multe mai inveti si dupa ce obtii permisul…oricum nu o sa uit cum ne invatat un batranel de la legislatie (orele teoretice) sa taiem curbele fara sa ne rasturnam:))

 3. Mobila on 06/03/2013 at 16:24 said:

  Lasa ca apare in cativa ani masina care se conduce singura, de la Google. :)

 4. Servicii contabile Constanta on 07/03/2013 at 16:05 said:

  Si cine iti face revizia la ea, tot Google? :))

 5. daniel on 07/03/2013 at 18:07 said:

  din pacate, traseul de la scoala de soferi nu e suficient ca sa te scoata sofer. trebuie sute de ore de practica (prudenta). cel putin asa cred.. orele acelea sunt insuficiente

 6. Cristi D. on 10/03/2013 at 01:14 said:

  unii instructori nu te invata mai nimic

 7. Grig on 13/04/2013 at 06:28 said:

  puteai sa dai o spaga si luai carnetul fara dureri de cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation